Något som är ett måste på midsommar!

Nubbesallad

Nubbesallad
2 burk(ar)
8 st
4 st
0,5 st
0,5 st
0,5 dl
2 dl
4 msk
4 msk
4 - 6 portioner som lunchrätt

1. Skär sillen i småbitar och potatisen i tärningar. Klyfta äggen och skär dem sedan i bitar. Hacka rödlöken. Snitta och skölj purjolöken och skär den tunt. Lägg alltsammans i en skål tillsammans med gräslöken.

2. Blanda gräddfil med majonnäs och kaviar. Smaka av. Sillen tillför sälta, så det är inte säkert att det behövs extra salt. Men några varv på vitpepparkvarnen behövs.

3. Häll gräddfilssåsen i skålen och vänd försiktigt ihop alla ingredienserna. Dekorera med gräslök och servera direkt eller lägg upp på bröd och servera som små snittar.

Recept Ingrid Eriksson
Foto Jurek Holzer
http://www.tasteline.com


Casillero del Diablo Chardonnay
Chile, 2009, 750 ml
torrt vitt 74 kr 

Vin till sillen!


Passar till:
Kyckling, Fisk, Fågel, Grönsaker
Huvuddruva:
Chardonnay
Producent:
Concha y Toro
Alkoholhalt:
13,5%
Lagring:
Vinner inte på lagring
Artikelnr:
2075


Så smakar det:

Som alltid högt betyg för jämnhet mellan årgångarna och välgjord helhet. Ett härligt och mycket tillgängligt vin i publik tappning. Medelfylligt vitt med karaktär av gula plommon, kokos, tropiska toner, vanilj och lätt rostade ekfat. Inslag av krutrök finns i både doft och smak. En liten spritsighet livar upp intrycket. Ett välgjort och trevligt alternativ till såväl vardag som fest.



Kommentarer
Postat av: Nathalie

Fin blogg :)

2011-06-23 @ 22:57:36
URL: http://fatlouie.blogg.se/
Postat av: Amanda Beaudry

Hej där! Skulle du kunna rösta på min klänning? Vore grymt smickrande ifall du rösta fullpott! :D

http://nelly.com/se/designyourdress/?obj=6QROxVtzIyyHUGKwOZuo6WW2gsFXlONhdevQ1cD7OzCh7MRIjBue#Gallery

2011-06-23 @ 23:07:32
URL: http://amandabeaudry.blogg.se/
Postat av: Benny Bula

Helan går sjung hopp faderallan lej..



Skål glamtjejer! Glöm inte de sju blommorna ikväll..



--BB--

2011-06-24 @ 11:37:45
URL: http://[email protected]

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0