Grrr...

Ett par dagar efter min ägglossning börjar min PMS.... jag märker det tydligt hur det smyger på....
Så fort barnen stökar ner det minsta är jag som ett monster,
I matkön stör jag mig på alla framför, även de som går förbi.......i charken undrar jag om dem före skall handla hela charken till sitt lilla lördagsmys.... allas ungar är jobbiga mina är värst, sedan märker jag att jag handlar mer än vanligt, städar mer än vanligt, stör mig på allt mer än vanligt.....
Alltså I am the first class bitch and I know it !!
Vad ska jag göra åt det.......??????????????????????
PMS innebär humörsvängningar av lättare slag och ska inte förväxlas med det mer ovanliga PMDD som beror på en sjukdom i de hormonella körtlarna och är mycket handikappande för de kvinnor som drabbas. PMS-besvären är mest uttalade 3 – 10 dagar före mens men många kvinnor kan även ha uttalade besvär vid ägglossning. Det är ofta de psykiska symptomen som dominerar vid PMS - de påminner om en mild depression. Stämningsläget förändras i riktning mot nedstämdhet och kvinnan kan bli känslomässigt instabil, irriterad, orolig och aggressiv.

lika leka bäst?

Lika barn ,Leka bäst är det så eller är det bättre att man är är olika ? ibland vill jag ha någon som är lik mig och ibland någon som är olik ...
Ska man var i samma fas i livet eller kan man komma ikapp varandra?
Kan man växa ihop eller skall det falla naturligt ifrån första början?

visst är vi lika?



Jag är redo igen!

Idag är jag mogen till att säga att jag är redo igen!.. Redo för att släppa in någon ny i mitt liv.. Någon ny kärlek..

De krävs ganska mycket för mig att erkänna detta och jag kanske tar tillbaka det i samma stund som jag släpper ut de på bloggen.. Men att erkänna sina svagheter är väl en styrka!?..



MAGNUS!

Va modig, våga vinn!
Man lever bara en gång!

Detta är vi!

Vi får ofta frågan om vi gör nått annat en och festar och Ligger?

Ja, naturligtvis så jobbar vi, hårt dessutom.
Vi vet att inget i livet kommer gratis, men vi gillar det vi gör och är bra på det!

Men tänkte här leverera lite oväntad information om oss medlemmar ur vårt liv nu och förr.

En av oss har suttit med bild bak på mjölkpaketet
En av oss var nykterist under sina barns 5 första levnadsår
En av oss har ordnat buss resor för grannskapet till Ullared
En av oss har renoverat ett helt hus själv
En av oss har ihop med Soffi propp talat inför ett fullsatt Scandinavium 2 ggr
En av oss jobbar aktivt i en styrelse
En av oss både bakade sitt eget bröd samt saftade och syltade
En av oss jobbar idiellt
En av oss har serverat Prince

Ja så här skulle jag kunna hålla på med vanliga saker som vi gör / gjorde. Naturligtvis skulle vi kunna skriva mer om sådana saker men det finns massa sådana bloggar att läsa om man är intresserad av det. Vi har valt att vinkla bloggen med ämnen som vi tycker är intresanta. Vi vill visa att man faktiskt kan ha ett fantastiskt rikt och roligt liv om man inte bryr sig så mycket om vad bittra människor spyr ur sig. Det handlar bara om ens egna inställning till livet. Kom ihåg, man lever bara en gång!







Trogen!

Alla har vi våra krav och principer när det gäller att vara trogen, det kan vara att man är trogen sin vän,
trogen sin partner, trogen sin arbetsgivare .m.m

Vi har olika syn och toleranser när det gäller detta.
För oss är det viktigt att man är trogen och att man är ärlig emot sig själv, trogen emot sina vänner och även kommande partners, men så länge vi är singlar och fria så kan vi göra vad vill.
(nästan... :-)

Hur gör man om man dejtar någon ? och man inte sagt att man är ett par offentligt ??
lite krångligt för man blir ju ofta utbjuden då man ses som fortfarande singel ute bland vänner o bekanta.

För mig är det viktigt att bara dejta en i taget <3

Ha en underbar dag!!

Vilken överraskning!!

Vilken överraskning..... Jag är fortfarande i chock!!..

Idag kom de in en man som vart på mitt arbete för någon månad sedan och fixat en vattenläcka.. Han kom för att prata med MIG!!?

Vi gick in på kontoret och satte oss ner.. Jag mitt dumma fån trodde naturligtvis han skulle prata arbete med mig. Han frågade vad jag gör på lördag och jag sa jag är ledig denna helgen. Bra ! sa han, då kanske du vill följa med mig på en tävling?..

Jag som inte har något intresse av att släppa in någon man i mitt liv.. Herregud?!!... Men eftersom jag inget planerat i helgen så svarade jag att de låter kul...

Så nu ska jag tydligen på en dejt i helgen och som jag är helt säker på att vi ser på helt skilda sätt.. Jag är fortfarande i shock, detta trodde inte jag kunde hända på mitt arbete... så lite kul e de ju... och jag får väl om inget annat ta de som en fin komplimang.. =)


Ta ansvar för dina egna behov.

I morse startade min morgon med stress stress och stress...
Skulle åka hemifrån kl 7.00 för att vara i stan kl 7.30...Tiden går så fort på morgonen men iväg kom jag
7.15,  ialla fall in på frukostmötet med Mia Törnblom och Kaj Pedersen......som arbetar tillsamman i MT Gruppen.

Mia är en fantastisk föreläsare och förbaskat rolig. Allt hon sa är klockrent och man kan känna igen sig själv till 100 %. Alla chefer borde gå en ledarskapsutbildning hos Mia. 



Ta ansvar för dina egna behov

Ta ansvar för vem du är och vad du vill bli, vart du vill nå, vad du tycker är roligt och vilka du vill ha omkring dig. Ta ansvar för dina egna behov. Ha kul! Det är viktigt att skratta för det finns så mycket motgång och orättvisor i livet. För att inte älta i det som du inte kan förändra ska du ta ansvar för dina egna handlingar och se vilken del du har i det som händer. En del upplever att de blir missförstådda i alla sina relationer. Kanske är det så att vi i själva verket inte varit tillräckligt tydliga. Vi tycker ofta att det är självklart att andra ska förstå oss, men vi är väldigt olika. Att ta ansvar för att se sin egen del i olika situationer och relationer handlar inte om att lägga skuld på utan ger oss möjlighet att ta ansvar för vårt eget liv. Den enda personen vi kan förändra är oss själva.

Träning ger färdighet

Självkänsla är en färskvara, precis som kondition. Vi tränar med andra ord så länge vi vill ha den. Se det som tt du gör insättningar på ett må bra konto. Då har du lite att ta av när något händer, som när du gör ett misstag, blir dumpad eller något annat som kräver kraft.


Vit månad!

Vi är några som bestämt att vi ska köra en hälsosam april.
Detta innebär:
Massa träning, minst tre pass i veckan
Power walks
Inget Godis
Ingen alkohol

Inget se....skoja bara!!!!

Detta innebär inte att vi inte kommer att ses ute, ser framemot att känna stämningen på Avenyn när uterserveringarna kommer fram!




Se men inte röra!

Se men inte röra? Varför är det så att när man är upptagen så finns det som många som är efter en??
är det en tävling eller? vem som vinner mitt hjärta??
Men har jag bestämt mig för en man så är det han och ingen annan!!


Gillar Tjejer!

Den sista tiden har jag träffat så mycket trevliga människor, framför allt tjejer. Innan har det vart mycket kvinnor som har vart avvaktande mot oss som gäng, men den vinden har verkligen vänt. Gemensamt för dessa kvinnor är att de är starka, självständiga med båda fötterna på jorden tjejer. Dom är oxå väldigt duktiga på att tala om för oss att dom tycker det vi gör är roligt och uppmuntrar oss att fortsätta med det vi gör. Jag hoppas att vi, som både enskilda individer och som grupp ger lika mycket energi som vi får från vår omgivning. Tack alla fantastiska människor som gör mitt liv så mycket bättre!

vilodag eller sexdag?

Härlig söndag, det var underbart väder ute idag ,riktig sommarvärme ..vad mer kan man önska sig ,man är frisk,soligt och fint väder, älskade vänner och familj och en kärlek <3 Frågan är, är söndagen en vilodag eller en sexdag? För mig var det båda två !! Hoppas ni också haft en underbar dag!

De kostar att ligga på topp! =)

Facebook är ett stort samtals ämne.. Min Fb är ganska stor, bilder från alla möjliga situationer, bilder där jag delar med mig av vissa tankar, statusar som säger endel om hur jag mår eller vad jag ska göra just då vid just de tillfället...
Av just all den information som jag kan tänka mig att dela med mig av.. Sen kommer vi till saker jag INTE vill dela med mig av.. Och tro de eller ej, men jag har en stor integritet och vill inte dela med mig av precis allt..

Så självklart finns de massvis jag INTE delar med mig av.....

Ändå tror folk, dom känner mig, vet vad jag gör och har en massa åsikter om mitt liv.. Jag har sagt de är okej att checka in mig på ställen trots jag inte är där.. Vissa tycker dettA ÄR fel, fel, FEL..
Men för mig är de viktigaste att Mina närmsta vet och de jag bryr mig om.. Klart de pratas.. Bra och dåligt....

De kostar att ligga på topp säger jag!!!.. =)

Men så har jag vänner som raderar allt månad efter månad, eller inte skriver så mycket, inte kommenterar så mycket.. Rädd för att lämna spår.. De skickar ett sms till mig när jag skrivit eller gjort något bra på Fb..

Alla har vi ett sätt att ge budskap till folk runt omkring oss.. Vissa är mer öppna än andra..

Jag kan inte se något fel i varken de ena eller andra sättet.. De jag därimot avskyr är hur lätt vi dömmer varann.. och då ofta på lös fakta..

Ta vara på varann istället och döm inte förrän du tagit reda på fakta... KÄRLEK!!


Bardans!

Lyckad kväll igår ,det kommer läggas upp lite bilder senare så håll ut.....
Vi tackar alla våra vänner, vännersvänner och övriga som kom och gjorde kvällen ,Tackar alla på Lipp ,Mikael Samuelsson med sin fantastiska personal!!

Taggad

Vi är så taggade för ikväll ,kom så ni inte missar årets fest på LIPP....
Ni kommer få så roligt och vi kommer spela den bästa musiken från förr och nu....


Underbart

Sex ,värme och närhet & kärlek behöver alla!!
Igår hade jag en så mysig kväll!!

Love is in the air
Everywhere I look around
Love is in the air
Every sight and every sound




22 mars 22,22 smäller det!!!

I MORGON SMÄLLER DET!
Det var verkligen en magisk kväll 17 november. Folk var jätteglada och vi fick många nya läsare efter den kvällen.
Igår hade vi 396 läsare, känner att vi har siktet inställt på att nå 500 sträcket nån gång innan sommaren.
Många undrar vad vi ska göra på Lipp. Vi har ett mål och det är att leverera glädje. Spela skön musik, få folk att prova våran fantastiska drink KM och bara mingla, flirta, knyta kontakter och ha en trevlig kväll utöver det vanliga.
Hade vart kul om ni ramlade in och tog ett glas och dansa lite med oss!
Vi ses!

De kostar att ligga på topp!

Facebook är ett stort samtals ämne.. Min Fb är ganska stor, bilder från alla möjliga situationer, bilder där jag delar med mig av vissa tankar, statusar som säger endel om hur jag mår eller vad jag ska göra just då vid just de tillfället...
Av just all den information som jag kan tänka mig att dela med mig av.. Sen kommer vi till saker jag INTE vill dela med mig av.. Och tro de eller ej, men jag har en stor integritet och vill inte dela med mig av precis allt..

Så självklart finns de massvis jag INTE delar med mig av.....  

Ändå tror folk, dom känner mig, vet vad jag gör och har en massa åsikter om mitt liv.. Jag har sagt de är okej att checka in mig på ställen trots jag inte är där.. Vissa tycker dettA ÄR fel, fel, FEL..
Men för mig är de viktigaste att Mina närmsta vet och de jag bryr mig om.. Klart de pratas.. Bra och dåligt....

De kostar att ligga på topp säger jag!!!.. =)

Men så har jag vänner som raderar allt månad efter månad, eller inte skriver så mycket, inte kommenterar så mycket.. Rädd för att lämna spår.. De skickar ett sms till mig när jag skrivit eller gjort något bra på Fb.. 

Alla har vi ett sätt att ge budskap till folk runt omkring oss.. Vissa är mer öppna än andra..

Jag kan inte se något fel i varken de ena eller andra sättet.. De jag därimot avskyr är hur lätt vi dömmer varann.. och då ofta på lös fakta.. 

Ta vara på varann istället och döm inte förrän du tagit reda på fakta...  KÄRLEK!!


Bitter f***or

Vi är ett tjejgäng! Bara det är extremt ovanligt, men det som är ännu mer unikt är att vi pratar med varandra inte OM varandra!

Vi har valt att acceptera varandras brister och fel, och att stödja varandra i med och motgång. Detta gör att vi ibland kan bli osams med buller och bång, men man löser det.

Det som vi alla har tröttnat på är när folk har så mycket åsikter och pratar om en, har man inget annat att prata om. Är livet så innehållslöst att man måste grotta runt i andras liv och skapa sina egna sanningar?


Känns skönt att skriva denna blogg så man kan visa den nakna sanningen från ens egen synvinkel. Vi är som vi är!


Mia Skäringer sa i solsidan att Nu ska det här fattiga fettot gå ut och ta en rök, så kan ni OddMolly f.tt.r sitta här och snacka eran skit. Jag håller faktiskt med! 


Man kan välja att leva livet eller att prata om det, jag väljer att LEVA det

LAGENS VÄKTARE!

Dom flesta tjejer fantiserar om män i uniform, jag gick steget längre och förverkligade min dröm.
Hade en flirt med en kille i uniform och passionen mellan oss flödade. Varje gång vi sågs kunde vi inte hålla händerna ifrån varandra. Han kunde komma förbi mitt jobb för att bara kyssa mig. Gissa om den dagen var lättarbetad efter det.
En dag var han på jobbet, och jag åkte förbi hans. Låt mig säga så här, ALLA mina fantasier uppfylldes bakom nerdragna gardiner med risk att vi skulle bli upptäckta,i uniformen och allt.
Tror detta är den största kicken både jag och han har haft..................................

SMS RAGGA!

Jag stog på ena sidan av baren och fick se HAN!
Sällan man blir attraherad av nån genom att bara titta på någon. Jag kände nu eller aldrig, och gick rätt fram!
Jag hade sån tur att jag kände hans vän och då vi kom in på facebook så visade det sig att han inte hade någon. Han var dock snabb att säga att det faktiskt fungerar att smsa fortfarande. Kände direkt att jag ville hänga på denna tråden och gav honom mitt nummer. Efter en minut kom det första sms ett. Det blev en riktigt rolig kväll där vi stod i ett stort sällskap och hade trevligt samtidigt som vi smsa härliga sms till varandra.
Sista smset var en frågan om jag ville träffa honom igen, och det vill jag gärna hann med att få en härlig kyss som smakade mer......

Hur ser du ut?

Kände att någonstans är vi människor alltid så fixerade vid vårat utseende och hur andra ser ut...kan vi inte få vara som vi är??
Visst föds man olika och har olika förutsättningar...jag tycker det är ok med fula,tjocka,smala, snygga människor alla berör mig på olika sätt!!
Älska dig själv och var snäll emot andra!!
Och som vi säger.... ge!!!  så får du igen tusenfaldigt!

Min diagnos

Som alla ni vet som läser denna blogg så har vi få spärrar! 
Vi diskuterar ämnen här på bloggen som man kanske bara diskuterar bakom stängda dörrar. Vi har valt att dra det upp till ytan, att visa den nakna sanningen. 

När vi gick i skolan så fanns det inte så mycket fack man placerade in människor i. Var man lite annorlunda eller stökig hamnade man i OBS klassen, ihopbuntad med andra som hade diverse problem. Idag delas det ut diagnoser till höger och vänster, det är damp adhd,add osv...

I vårt glada tjej gäng går dom flesta diagnoser att uppbringa. Många av oss har svårt att sitta still en del har touretts och bara måste säga sanningar till höger och vänster. Koncentrationssvårigheter är inte så konstigt av vi lider av då vi helst vill göra allt på en gång. Naturligtvis så är även självbilden lite galen när vi alla tror vi fortfarande e 23 år. För att slippa fördjupa oss vidare och bry våra fullproppade hjärnor har vi valt att sätta en gemensam diagnos som förklarar det mesta av oss: 
NFED , Nått Fel E Det! Så nu slipper ni andra undra med.

Allt som skrivs i denna blogg är inte självupplevt, men känns löjligt att skriva att "min kompis" gjorde. vi har oxå valt att inte lämna ut vem som skriver av oss för att kunna vara mer raka och ärliga. Vi kan se på responsen av våra ärliga inlägg att många läser. 
Är det nån som gärna skulle vilja gästblogga om en kul historia skicka ett inlägg i vår inkorg på vår facebooksida, naturligtvis är du anonym.

Stor kram till alla våra glammiga läsare.

Rid mig!

FÖRDELAR OCH NACKDELAR MED 6 SAMLAGSSTÄLLNINGAR
Se vilka ställningar som är mest tillfredsställande för kvinnor, och hur män och kvinnor får ut mesta möjligt av de olika samlagsställingarna.
Missionärställingen
Kvinnan ligger på rygg med mannen ovanpå. Misssionärställingen är ett bra sätt att inleda ett samlag på men inte bästa sättet att få orgasm på. Det beror på att varken G-punkt eller klitoris stimuleras särskilt mycket.
Fördelen med ställningen är att parterna har både ögon- och kroppskontakt och att ollonet på mannens penis stimuleras.
Nackdelen är kanske att kvinnan bara delvis kan kontrollera hur djupt penis tränger in. Ställningen kan med fördel varieras genom att kvinnan ligger på ett bord vilket i många fall är en fördel för stimuleringen av kvinnan.
Kvinnan ligger ovanpå mannen
Denna ställning uppskattas av kvinnor och i synnerhet män eftersom kvinnan är den mest aktiva.
Skillnaden på denna ställning och missionärställningen är att kvinnan får större kontroll över samlagsrörelserna och kan bestämma tempot och hastigheten i rörelserna själv.
En annan fördel med ställningen är att parterna har både kropps- och ögonkontakt och kan tala med varandra.
Ridställningen
Kvinnan sitter grensle över mannen. Då kan penis tränga djupare in i slidan vilket känns mycket stimulerande för mannen.
Kvinnan kan mycket lättare få orgasm eftersom både hon och mannen kan stimulera klitoris med handen. Dessutom stimuleras både G-punkt och klitoris i den här ställningen och kvinnan kan själv reglera påverkningen av klitoris.
Ställningen är bra i flera sammanhang, om t ex mannen har problem med för tidig utlösning eler under en graviditet när magen börjat bli stor.
Samlag stående
Den klassiska snabbisen som sällan tar mer än ett par minuter.
Kvinnan bör stå stödd på ett fast underlag med ryggen mot en vägg. Det kan vara svårt att nå klimax i den här ställningen men många - både män och kvinnor tycker ändå att ett stående samlag är upphetsande, bl a för att det har lite av förbjuden frukt över sig.
FÖRDELAR OCH NACKDELAR
Se vilka ställningar som är mest tillfredsställande för kvinnor, och hur män och kvinnor får ut mesta möjligt av de olika samlagsställingarna.
Missionärställningen
Kvinnan ligger på rygg med mannen ovanpå. Misssionärställingen är ett bra sätt att inleda ett samlag på men inte bästa sättet att få orgasm på.
Fördelen med ställningen är att parterna har både ögon- och kroppskontakt och att ollonet på mannens penis stimuleras.

Kvinnan ligger ovanpå mannen
Denna ställning uppskattas av kvinnor och i synnerhet män eftersom kvinnan är den mest aktiva.
Skillnaden på denna ställning och missionärställningen är att kvinnan får större kontroll över samlagsrörelserna och kan bestämma tempot och hastigheten i rörelserna själv.
En annan fördel med ställningen är att parterna har både kropps- och ögonkontakt och kan tala med varandra.
Ridställningen
Kvinnan sitter grensle över mannen. Då kan penis tränga djupare in i slidan vilket känns mycket stimulerande för mannen.
Kvinnan kan mycket lättare få orgasm eftersom både hon och mannen kan stimulera klitoris med handen. Dessutom stimuleras både G-punkt och klitoris i den här ställningen och kvinnan kan själv reglera påverkningen av klitoris.
Samlag stående
Den klassiska snabbisen som sällan tar mer än ett par minuter.
Kvinnan bör stå stödd på ett fast underlag med ryggen mot en vägg. Det kan vara svårt att nå klimax i den här ställningen men många - både män och kvinnor tycker ändå att ett stående samlag är upphetsande, bl a för att det har lite av förbjuden frukt över sig.

sex bästa träningen

Sex gör dig stark,glad!

SEX GÖR DIG STARK, SUND OCH GLAD
Sex gör dig stark. Dels påverkas ditt immunförsvar positivt, men du förbygger också blodproppar och cancer. Och du kan kanske till och med säga adjö till mensvärk, huvudvärk och förkylningar.
Satsa på 1–2 gånger i veckan
Vårt immunsystem tar hand om kroppens försvar, särskilt mot exogena mikroorganismer som virus och bakterier. Flera studier har visat att sex 1–2 gånger per vecka ökar kroppens produktion av antikropparna immunglobulin A, ett protein som finns i blodet och i sekretet från slemhinnorna och är en viktig del av immunförsvaret mot infektioner.
Två amerikanska forskare från Wilkes University i Pennsylvania tog salivprover från 111 studenter som samtidigt fick svara på hur ofta de hade haft sex under föregående månad. Resultatet var att de som haft sex 1–2 gånger i veckan hade 30 procent högre nivåer av immunoglobulin A i kroppen, jämfört med de studenter som inte haft seSEX GÖR DIG STARK, SUND OCH GLAD
Sex gör dig stark. Dels påverkas ditt immunförsvar positivt, men du förbygger också blodproppar och cancer. Och du kan kanske till och med säga adjö till mensvärk, huvudvärk och förkylningar.
Satsa på 1–2 gånger i veckan
Vårt immunsystem tar hand om kroppens försvar, särskilt mot exogena mikroorganismer som virus och bakterier. Flera studier har visat att sex 1–2 gånger per vecka ökar kroppens produktion av antikropparna immunglobulin A, ett protein som finns i blodet och i sekretet från slemhinnorna och är en viktig del av immunförsvaret mot infektioner.
Två amerikanska forskare från Wilkes University i Pennsylvania tog salivprover från 111 studenter som samtidigt fick svara på hur ofta de hade haft sex under föregående månad. Resultatet var att de som haft sex 1–2 gånger i veckan hade 30 procent högre nivåer av immunoglobulin A i kroppen, jämfört med de studenter som inte haft sex

Fräckis



Johan och Maria kom underfund med att det enda sättet att få till en söndagssnabbis var att skicka ut deras tioårige son på balkongen för att rapportera vad som hände i grannskapet.
Pojken började rapportera direkt när föräldrarna drog igång sina aktiviteter.
- En bil bogseras bort från parkeringsplatsen vid grannhuset. En ambulans körde just förbi.
Några minuter gick.
- Det verkar som grannarna Olsson har besök, Mathias kör omkring på en ny cykel och Sören Svensson med fru har sex.
Föräldrarna kom av sig ganska rejält och ropade:
- Hur kan du veta det?
- Deras son står också på balkongen...



En make hjälper sin fru med ett lösenord till datorn, han knappar in: "MIN_SNOPP".
Frun faller ihop av skratt då datorn poppar upp felmeddelandet:
ERROR: NOT LONG ENOUGH

 
  källa:http://www.humorbrevet.se/

Ge och ta!

Har lite funderingar kring vad som är ge och ta i en relation..
De pratas om att en måste vara giver och en är alltid en taker..
Är det verkligen så?


"Many marriages and relationships are not violent, but they are not healthy or happy and far from the ideal of great.

Why? Often, it’s because one person in the relationship becomes a giver, and the other a taker"

Livslånga parrelationer är numera en sällsynthet, ändå något som många drömmer om. Vi måste göra misstag i våra relationer eftersom skilsmässostatistiken säger att 50 % av alla äktenskap resulterar i skilsmässa inom fem år! Borde vi kanske gå relationskurser innan vi ingår i en parrelation? Hur påverkar vårt eget "bagage" den relation vi går in i? Vilket syfte har jag med min parrelation? Kärlek är att vilja någon väl. Hur väl vill jag min partner? Att älska är att skapa kärlek. Hur mycket kärlek ger jag i min relation? Eller förväntar jag att min partner ska ge först? Uppfyller ni varandras behov? Osv.


Min hemlighet!

Min hemlighet är att jag måste läsa den boken NU!!!
ska köpa den idag!!!

Om Hemligheten

 

Hemligheten - Från ögonkast till varaktig relation är skriven av psykologen och psykoterapeuten Egil Linge och journalisten Dan Josefsson. I boken används modern psykologisk forskning för att förklara varför så många av oss har svårt att skapa nära och varaktiga relationer. Dessutom får läsaren konkreta och välbeprövade verktyg för att skapa förändring.

Lever du som singel trots att du egentligen inte vill? Eller hoppar du mellan korta förhållanden trots att du längtar efter en varaktig relation? I boken hemligheten går vi till botten med frågan varför så många av oss har svårt att skapa varaktig närhet. Med utgångspunkt i den allra senaste psykologiska forskningen om hur kärlek fungerar visar boken på orsakerna till de problem många av oss brottas med. Dessutom får du verktyg som kan skapa dramatiskt nya förutsättningar för varaktiga relationer i framtiden.

Utgångspunkten är anknytningsteorin, en psykologisk teori som idag är allmänt accepterad och som förklarar det mesta om hur närhet fungerar. Anknytningsforskningen har visat att vi männsikor mycket tidigt i l livet lär oss att skapa närhet. Det sker redan när vi är småbarn och dem vi tränar på är våra föräldrar och andra viktiga personer i vår närhet.

Det har visat sig att vi som barn skapar en egen inre modell som säger hur relationer fungerar och bäst bör hanteras. Den här "relationsmodellen" finns omedvetet inom oss alla och när vi blir vuxna tar vi med oss den ut i vuxenlivet. När vi som vuxna träffar någon som får oss att längta efter närhet aktiveras relationsmodellen inom oss. Den styr sedan i hög utsträckning vad vi tänker, känner och gör i relationen eller i våra försök att skapa en relation.

Relationsmodellerna ser olika ut för olika människor. Många har med sig en så kallat trygg relationsmodell från barndomen. Det innebär att de har relativt lätt för att hantera relationer som vuxna. Men många har en så kallat otrygg relationsmodell. Om du har en otrygg relationsmodell med dig från när du var liten så kan den leda till många beteenden som gör det svårt för dig att skapa varaktig närhet. Här är några exempel på sådana beteenden tagna ur boken:

Bara träffa nya partners, ha sex med dem och sedan avbryta relationen.

Spela ointresserad.

Försöka kontrollera partners varje steg så till den grad att han /hon inte står ut med ofriheten.

Begränsa sig till korta relationer, och avbryta dem då samvaron börjar kännas tråkig.

Gå in i relationer då man är på resa utomlands, men inte när man är hemma.

Vara älskare/älskarinna åt upptagna partner.

Bli så klängig att du skrämmer bort den du träffat.

Bli så distanserad att din partner tröttnar på att aldrig få lära känna dig på riktigt.

Ständigt grubbla på om den man är tillsammans med är den rätta.

Fortsätta söka efter nya kontakter via nätet trots att man redan inlett en relation.

Drömma om att "den rätta" ska dyka upp och avfärda alla som faktiskt dyker upp.

Ställa orimliga krav på partnern och bryta förhållandet när hon/han inte kan lever upp till dem.

Otrygga relationsmodeller ligger bakom de allra flesta av de olika relationsproblem som så många brottas med idag. Den goda nyheten är att relationsmodellen kan förändras.
Boken Hemligheten - Från ögonkast till varaktig relation innehåller konkreta redskap som Egil Linge arbetat fram under många års arbete med psykoterapeuter. De är alla till för att göra otrygga relationsmodeller mer trygga. Det är vägen till bestående förändring – och en mer varaktig närhet.

Dan Josefsson och Egil Linge

 



Såld!

Jag är såld på detta!!

Blåbärscheesecake, frusen

Två riktigt bra smaker som passar perfekt med den sötsalta färskosten - blåbär och vanilj. En vackert lila kaka som går att göra såväl på färska som frusna bär.

Du behöver

Receptet är för 6-8 personer.

  • 8 digestivekex
  • 50 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 400 g färskost
  • 2 dl strösocker
  • 3 tsk vaniljsocker eller 1/2 tsk rent vaniljpulver*
  • 225 g blåbär (ca 3 dl) + eventuellt blåbär till dekoration

Gör så här:

Smält smöret och krossa kexen grovt. Blanda samman och tryck ut i botten på en pajform, 24-28 cm i diameter. Välj gärna en form med löstagbar kant så slipper du servera kakan i formen.

Mosa blåbären tillsammans med socker, vanilj och färskost.

Knäck äggen och separera vitor från gulor.

Vispa ner äggulorna med färskosten, sockret och blåbären.

Vispa vitorna till hårt skum.

Vispa grädden för sig i en bunke.

Blanda nu försiktigt ner grädden i färskostblandningen.

Rör ner vitorna försiktigt så inte luften går ur smeten.

Häll smeten i formen och ställ i frysen över natten. Om du vill kan du dekorera ytan på kakan med blåbär innan den ställs i frysen men det går också fint att göra det vid serveringen.

Tag fram kakan 45-60 minuter innan den ska serveras och låt tina något i kylskåp innan det serveras.

* Vaniljpulver är ren vaniljstång som malt till pulver. Det är alltså utan socker och mycket kraftigare i smaken än vaniljsocker. Säljs i vissa matbutiker.

källa: pepparochsalt.se

Shopping är bra!

DÄRFÖR ÄR DET BRA ATT SHOPPA

Shopping kan förlänga ditt liv och skälet till det är enkelt: Vi tränar kroppen, hjärnan och självuppfattningen när vi shoppar.

Det sker en hel del i hjärnan när vi shoppar. Först planerar vi. Därefter samlar vi in information via väninnor, tidningar, internet och så vidare. Därmed aktiveras vårt minnessystem som genererar aktivitet i det undermedvetnas djupa delar, det som har med förväntningar att göra.

När du till exempel ser ett par skor aktiveras denna struktur i hjärnan och gör dig därmed motiverad till köp, det händer faktiskt redan innan du tagit ställning till om du tycker om skorna eller inte.

I samma ögonblick som du håller dem i handen och njuter av hur de ser ut skapas aktivitet i hjärnans belöningssystem i den nedre delen av pannloberna. Ju mer du tycker om dem desto större blir aktiviteten.

Som vi säger i glamoskråma :-)

Jag shoppar och min barnflicka handlar!!!


Skillnaden?


Relation relationer:
har du på något sätt till alla människor du någonsin träffat eller på något vis har en koppling till. Det kan vara din bästa vän, din pojkvän/flickvän, din farmor, din lärare, personen du hatar, osv. Dessa kan se ut på olika sätt och utvecklas i olika stor grad.

Förhållande innebär att man har någon typ av överenskommelse med en eller flera andra personer om att man "tillhör" varandra (dvs. du har ett ansvar gentemot den/de andra att agera på ett visst överenskommet sätt, kan t.ex. vara att du inte har sex med folk utanför förhållandet utan den/dessas tillåtelse). Förhållande kan antingen vara fasta eller öppna, skillnaden ligger främst i hur långt ni får gå i andra relationer och hur mycket de som ingår i förhållandet har att säga till om angående t.ex. sex utanför förhållandet (i ett fast förhållande måste du ha den/de andres/andras tillåtelse, medan du i ett öppet har en viss form av självbestämmanderätt. Men du tillhör fortfarande främst en eller flera personer även i ett öppet förhållande). Även ett KK-förhållande, alltså ett förhållande där man enbart har sex med varandra, kan vara ett förhållande eftersom det innehåller en slags överenskommelse. Om det kan avbrytas när som helst, KK:n inte har något att säga till om vem mer du har sex med, osv. kan det dock vara endast en nära relation.

Kärleken känner ingen ålder

Läste en intressant artikel på e-darling :-)


Hur fungerar det egentligen med åldersskillnader i förhållanden? Det blir allt vanligare att dejta en betydligt yngre respektive äldre partner. Men vad är det egentligen som gör att äldre och yngre människor blir förälskade i varandra, och hur fungerar ålderskillnader i praktiken? 
Par med stor åldersskillnad får ofta ta emot kritik och dömande ord från sin omgivning. Deras relation tas inte på allvar och de känner ofta att deras kärlek är ifrågasatt. Paret kan till och med få  känslan av att behöva förklara för sin omgivning varför de har valt att leva med varandra.

Äldre man och yngre kvinna - hur funkar åldersskillnaden?Äldre man och yngre kvinna

Vad är det som får äldre män och yngre kvinnor att falla för varandra? Dessa relationer har, historiskt sett, ofta att göra med det faktum att unga kvinnor blir en slags statussymbol. Än idag är det så att unga kvinnor vanligen har enäldre partner. Ibland med män som är betydligt äldre än de själva. Fördomarna som människor vanligtvis har mot dessa par är att kvinnorna enbart är intresserade av mannens ekonomiska tillgångar, och att männen enbart vill ha kvinnorna för deras ungdomliga skönhet.

I själva verket kan det finnas många olika skäl för kärleken mellan en äldre man och en yngre kvinna. Män gillar yngre kvinnors spontanitet och naturlighet. De får en frisk fläkt i sina liv och känner att de får tillbaka några av sina ungdomliga dagar. Unga kvinnor kan känna sig trygga hos äldre män, särskilt om de blivit svikna i tidigare förhållanden.

Fördelar med åldersskillnader

En studie från Max Planck-institutet för demografisk forskning i Rostock har tagit upp frågan huruvida  åldersskillnad i relationer gör skillnad i den förväntade livslängden eller inte. I studien dras slutsatsen att män som har en yngre kvinna också har betydligt högre medellivslängd än män som har en partner i samma ålder som de själva. Det är inte bara den förväntade livslängden som ökar för män med yngre kvinnor. Om mannen är några år äldre än sin partner så ökar chansen för paret att få barn, enligt en studie som österrikiska forskare sammanställde för två år sedan.

Njut av livet och kärleken

Naturen anger ingen åldersgräns när det kommer till kärlek. Din egen personliga lycka kan bara du stå för. Om du är lycklig i ditt förhållande, oavett om du har en äldre man, eller om du är enman med en äldre kvinna, så spelar det ingen roll vad andra tycker är rätt och fel.  Det viktigaste är lyckan i er relation och att ni känner er trygga och bekväma med varandra. Så länge ni älskar varandra så har ni inga hinder framför er – kärleken övervinner allt!

Kom ihåg att åldern endast är en siffra, men att kärleken till varandra är allt.

 

 

Gabrielle Hägglöf, eDarlings redaktion 2011


Stjärna för en dag!

I torsdag var jag på en vipinbjuden tillställning med Frölunda Indians.
Det var en leverantör som bjudit in oss Merx :-) Vi fick riktiga ishockeykläder och fick spela i Scandinavium.
Det kändes stort och det var jättekul!!

Han är snickare...

Tänk att en kyss kan väcka så mycket känslor.

Man ska kyssa endel grodor innan man finner prinsen sägs de och så ställer man sig frågan hur man vet att de är Han!? De vet man självklart inte.

Ställ istället frågan hur ska kyssen vara? Magisk säger jag.. Jag har träffat få prinsar och visserligen inte så många grodor heller, så jag kanske är fel person att yttra mig.... men ......

Jag har precis funnit en prins som får marken att försvinna... Fjärillar i hela kroppen, jag får energi samtidigt som att min kropp blir helt lam och jag faller som en fura i hans famn... De känns nästan som man är 20 igen... 



 

Njut av din tonåring så länge det går......

Är så förbaskat trött på min tonåring....som ena dagen är glad och umgås med sina syskon och leker en stund...Men hela livet kretsar egentligen runt datorn. Han är helt beroende av datorn och är det enda han kan tänka på. Vad är bäst...att ha dem hemma eller på stan som jag själv var när jag var 15 år....? Är glad att han inte har konstiga EMO kompisar, punkare eller dricker. Men är så trött på den ****datorn !
Jag erkänner att jag varit för slapp angående datorn från början...Det är så svårt att ändra på det.....men skall verkligen försöka !
En pappa ringde. "Hela familjen är bjuden på stor födelsedag hos farfar, men jag vill inte att Cathrine ska följa med. Hon är 17 år och gör sig till. Nu har hon varit hos frisören och fått punkfrisyr. Svart på den ena sidan, grönt i nacken och en röd tofs som står rätt upp." "Bry dig inte om det du. Det är mitt hår och inte ditt. Jag bestämmer väl inte över din frisyr heller", är dotterns kommentar. Hon kan inte förstå att hennes hårfärg hindrar hennes föräldrar att tillfredsställa sina egna behov på något sätt. Pappan vill ju inte behöva skämmas inför andra på grund av dotterns hår.

Symboler för frihet

Kläder och hårmode betyder otroligt mycket för unga människor. Det är en symbol för frihet och rätt till att ha sin egen smak. Och det är ett av de områden som många föräldrar har svårt för att förstå. Men det finns också många andra slags beteenden som föräldrar sällan accepterar:

  • Att sitta och sova över läxorna under lång tid samtidigt som cd:n är på.
  • Att sitta framför datorn timme ut och timme in.
  • Att vilja bli färdig med skolan fortast möjligt för att få börja tjäna pengar.
  • Att umgås med en grupp ungdomar som föräldrarna inte tycker om.
  • Att klä sig avvikande.
  • Att vara med i en aktionsgrupp.
  • Att vara ihop med en kille eller tjej som föräldrarna inte gillar.
  • Att röka.
  • Att dricka.
Love XXX


Måttet är rågat!!!!!!

Vi tycker det är jättekul när man kommenterar vår blogg och vi är verkligen jättetacksam när ni gör det.

MEN vi har en person som ständigt gör bittra inlägg till oss, ofta på olika mejladresser som är skapta endast för detta endamål. (Tack för att du tycker vi är så viktiga i ditt liv att du lägger den tiden på oss!)

Oftast ger detta oss energi att skriva ännu mer, det är härligt med engagerade läsare, och mycket av det vi skriver skriver vi för att få en reaktion! Så vi har inga som helst planer på att försvara oss för det vi skriver.

När du hade kommentera att du tror att det är en eskortsajt och att vi horar, så är VÅRT mått rågat!

Vi har ditt IP nummer på comhem, så vi vet vem du är! Kan du inte bara skriva i vår inbox vad problemet är så vi kan lösa din ilska?

Med vänliga hälsningar

Glamo Skråma




Googla!

När man var ung och träffade någon letade man upp skolkatalogen och kolla var personen bodde, samt skrev upp telefonnumret. Vad gör man i dagens läge? man googlar och då får man veta allt!!!!!!

Har ni prövat att googla er själva? jag fick en chock första gången jag googlade mig själv, man lämnar väldigt mycket spår efter sig. Allt från mingelbilder till nätverk man är medlem i, för att inte tala om facebook.

Handen på hjärtat, när ni träffar en person ni tycker är intressant, googlar ni dom då? Jag e dålig på det , men jag bestämmer mig här och nu att jag ska bli bättre på det, så nu vet ni det!


KK eller inte

Har upplevt en del genom åren och har kommit fram till att både tjejer som killar som är singlar självklart har en kk eller två...tre...
Man vill vara singel utan krav men ändå bli tillfredställd...



Vill man igentligen vara en kk eller ha en kk??

Sex utan känslor...jag tänkte ibörjan nä de vill jag inte ha... men ju mer tiden går så ju mer avtrubbad blir man och tycker det är bra att ha en kk ibland.. man har inga one night stand.... utan vet vem man ligger med... kanske tar man en lunch med sin kk ibland eller en fika ....te på kvällen.

Men när vet man när det är äkta kärlek då eller blir man förstörd av att ha en kk?
kanske blir man så bekväm med sitt liv och sina vänner att man inte söker/VILL hitta en kärlek utan får det man vill ha då och då...

Tänker så det knakar...
skriv gärna en rad om vad ni tycker....

En farlig kyss!

En favorit i repris,

My reaction to your yesterday sms is a mix of surprise and disappointment. 

My clear interpretation of your message is that you want to take a quick distance from me for some reasons and a sms is an easy way out. 
It is disappointing to read that you find me a very nice person but you do not want to meet me and keeping a friendship. Do you really think I can believe to these childish stories at my age? I hope not.
Please do not get me wrong, we do not know each other and there is absolutely nothing among ourselves. I find you a very attractive lady, not only physically but from an overall point of view. You transmitted me harmony in a unique combination of physical and mental touch. I also feel that you have been attracted by me, probably physically only.

My outmost disappointment for you sms is the lack of basic respect for somebody who gave you respect.
As I said, it is your good right to find some better guy having a good party time at Lipp on Saturday night or to change your mind about me for whatever reason during a Sunday hang over.

If you like to play the “Sex and the City” role of independent and irresistible lady you are more than free to do it; let me just express you my disappointment as I had a first better impression of you and that I believe that show respect for the other persons is not a weakness.

Himlen tur och retur 7 GÅNGER............................

Det är en vanlig tisdag mitt i månaden. Vad gör man då?
Man kommer hem från jobbet, efter dom har plockat undan efter maten slänger man sig i soffan för att spendera några timmar framför dumburken innan man kryper i säng. Sen sparar man all kraft och pengar på att gå ut då helgen kommer.

Vad vi i Glamoskråma är duktiga på är att förgylla vardagen. Efter en bra dag på jobbet samlades vi upp för att äta lite tapas och uppdatera varandra på livets härligheter.

Under ett par timmar har jag fått skratta jätte mycket, vilket vi alltid gör.
Jag har fått berätta hur jag vart i himlen tur och retur, 7 gånger!!!
Vi har disskuterat fördelar och nackdelar vad det gäller unga och gamla män.
Om hur människor tar livet av sig.
Vi har pratat om ärlighet.
Om att bli påkommen.
Engagemang.
Vänskap

Detta och mycke mycke mer under en och samma kväll. Det svänger fort i samtalsämnena så det gäller att inte tappa fokus!

Vilken energi detta ger mig att klara vardagen.


Tack tjejer för att ni är ni, riktigt 2012 måste jag säga!





Jag mår dåligt av facebook

Jag mår dåligt av facebook , läste och hörde på nyheterna igår att det har gjorts en studie och så mycket som 25% mår dåligt om dem inte kan gå in på sin facebook.
Att kvinnor är inne på fb i snitt 80 min per dag medans män 61 m in per dag.

Vad tror ni?

För mig personligen är facebook ett socialt nätverk med både vänner,leverantörer ,familj och kunder..
en salig blandning, jag tycker fb är kul!!

läs artikeln....

Lågutbildade, låginkomsttagare och unga kvinnor.

Ju mer de använder Facebook, desto sämre mår de.

– Vi tror det har att göra med att man jämför sig med andras profiler, säger Leif Denti, doktorand i psykologi vid Göteborgs universitet, till Dagens Nyheter.

En studie gjord vid Göteborgs Universitet visar att var fjärde av Sveriges 4,5 miljoner användare mår dåligt om de inte får logga in på Facebook regelbundet. Personerna i undersökningen uppger att de känner att de halkar efter, rapporterar Dagens Nyheter i dag.

Jämför sig

Men användarna i undersökningen mår också dåligt om de är inloggade för mycket. Kvinnor, låginkomsttagare och lågutbildade hör till gruppen aktiva användare. Enligt studien mår de sämre ju mer tid de spenderar på Facebook.

Exakt vad det beror på vågar forskarna inte slå fast, men de tror att det beror på att användarna jämför sig med andras profiler.

– Jämför man sig mer med andra mår man sämre och känner sig mindre lycklig, säger Leif Denti, doktorand i psykologi vid Göteborgs universitet, till Dagens Nyheter.

Provocerande

Forskarna bakom studien kommer nu att göra en uppföljning, rapporterar DN. De har en teori om att allt mindre lyckliga personer söker sig till Facebook och vill även utreda varför män lägger ut mer provocerande material än vad kvinnor gör.


Mycket snygga män på ett och samma ställe!

Den 22 mars kl 22 ,22 kommer Glamoskråma inta Lipps bar igen. Massa goda KM (Vår egen drink) kommer serveras i baren och riktigt bra musik och kanske dans på bardisken!

Vi hade en sjukt rolig kväll i november och den kommer bli ännu roligare nu. Vi vill att ni kommer!

Passa på att boka bord denna datum alla tjejer, för stans alla snygga män kommer vara på plats den kvällen precis som dom är alla andra torsdagar på Lipp.

Ring in och boka bord på 031 10 58 30 uppge Glamoskråma så kommer det bjudas på en riktigt kul överraskning!

Hoppas vi ses




Ensamma mamman








Att dejta en småbarnsmorsa är inte samma sak som att dejta en tjej utan barn. På gott och ont det vill säga. Det finns mycket gott som kan komma ur ett förhållande med en småbarnsmorsa men det är oftast inte lika lätt.
Det finns en del man bör ta i beaktelse innan man ens överväger ett förhållande. Särskilt om hon har små barn och i synnerhet fler än ett. Detsamma gäller väl pappor med småbarn...Har du inga barn innan blir du ganska lätt skrämd. Men vissa älskar storfamiljer och kärleken övervinner allt...Eller?



Nu flyttar jag in i den svenska villa idyllen


Nu flyttar jag in i den svenska villa idyllen....i mina drömmar.

Jag levde ett sådant liv innan jag skilde mig och visst var det underbart på många sätt, jag saknar den härliga känslan/tiden att känna samhörighet att vara en familj och ha två bilar, hund och man och resa utomlands och grilla med grannar och vänner på altanen...
Barnen leker överallt och känner sig trygga!!
Den nakna sanningen är att många lever detta liv men är inte lyckliga ,de älskar inte varandra, de bråkar bakom stängda dörrar, de sitter i samma soffa men känner inget gemensamt med sin partner... de tystnar för att få behålla sitt idylliska liv och passa in..
Jag som skild skulle aldrig bo i den svenska villa idyllen( mamma,pappa,barn) som singel de skulle kännas för mig ensamt och stort dem veckorna när jag inte har barnen hos mig.Jag skulle känna att jag inte passade in som en ensam singelmamma och runt omkring i villaområdet är fruarna rädda att deras män ska hoppa på mig eller att jag skulle ragga på dem...
Jag vill liksom ha hela paket ... det måste kännas äkta för mig...
Så länge drömmer jag mig vidare...

Kul med Martin Shop!!

Martin Shop kan göra under för sexlivet :-)
Var där häromdagen och fick inhandlat lite smått o gott :-)
De finns de som inte vill gå till Martin Shop för att det kanske känns lite pervest och att de skäms för tänk om någon skulle se dem... men om man tänker efter lite....
Alla har sex!!!
Alla har olika smak o tycke det är en självklarhet att kunna få ha de extra kul och skönt ibland.
Jag kan varmt rekommendera er att ta ett besök på Martin Shop på Andra långgatan 3 igbg de har flertalet butiker runt om i Sverige bla i ULLARED.De har bla mycket sexiga underkläder inte perversa bara ...nu utan riktigt sexiga ...
Deras personal är så trevliga helt vanliga människor.Kul med Martin Shop!!
http://www.martinshop.se/

RSS 2.0