... Gott slut och Godare Nytt År 2012 :)

Det är med tacksamhet jag ser tillbaka på året som gått, ingeting har blivit som jag trodde när jag skålade in förra året.. det har blivit betydligt bättre än vad jag kunde drömma om. 

2011 har i och för sig innehållit en  hel del sorg av alla de slag men också otroligt mycket värme o kärlek...

Sorg kan vara tung att bära oavsett om det gäller sjukdom eller att någon man älskar inte längre finns med.. jag har upplevt både och 2011... och det är väl det som är *livet*... man tar sig igenom och kommer ut, lite förändrad, lite starkare och kanske lite klokare på andra sidan..  

Kärlek från nära och kära och från fantastiska vänner, både nyfunna och "oldones" <3 ingen specifik nämnd och ingen glömd.. Ni vet vilka ni är och för mig är ni ovärderliga var och en av Er, alla unika på sitt sätt och ni har alla lärt mig något och fått mig att växa som människa...

Sedan har vi kär lek, även här har det varit en rollercoaster. men av ett annat slag.. som det sägs; man ska kyssa en hel del grodor innan man träffar 'sin' prins... grodkyssarna är jag färdig med..  kär lek har blivit kärlek och då finns inga skyddsnät, *vad du ser är vad du får*... och  vad framtiden bär med sig kan man bara sia om.. och tur är väl det:) men för att vinna något måste man våga och jag vågar:)

Till Er alla ett fantastiskt slut och ett supergott nytt år!!!!

Vi syns där ute i vimlet, ta hand om Er <3


Välkommen 2012

Bara timmar kvar av 2011, och jag tänker tillbaka på det som ett fantastiskt år. Kan kanske tyckas lite konstigt då det har vart rejält stormigt på massa håll
  • Jag har haft sjukdom av det jobbigare slaget nära mig
  • Jag har haft det turbulent på jobbet
  • en vän har valt att lämna Göteborg
  • Jag har haft en vän som valt att avsluta sitt liv
  • Jag har en x som försöker göra livet surt för mig
  • Jag har vart kär, och blivit grymt sviken.
  • Jag har en "vän" som jag stöttat i vårt och torrt som gjort mig ledsen.
MEN
  • Sjukdomar går ofta att få rätsida på och man lär sig nått av dom och blir mer ödmjuk för livet.
  • Ett jobb, är ett jobb. Det löser sig alltid. Ingen ide att lägga negativ energi på det man inte kan förändra, bättre att gå vidare.
  • När man flyttar från Göteborg så finns fb och andra forum så man kan faktiskt vara nära endå
  • När man väljer att avsluta sitt liv, så får man bara hoppas att dom närmaste kan förstå det och kunna gå vidare med ett ljust minne av personen.
  • Mitt x har jag som nyårslöfte att sluta bli arg på och istället inse att det inte går att förändra på den relationen. Jag vet att han mår dåligt över sin situation och det går ju alltid ut över den man känner bäst, alltså mig!
  • Jag var kär för första gången på många år, men det sket sig totalt. Jag är besviken att han inte så här i efterhand kan visa respekt utan har nått slags behov av att hävda sig. Orkar inte lägga tid på att analysera det heller.
  • Det ända jag är riktigt ledsen för 2011 är en vän som jag trodde var min vän. Alla har sagt till mig att hon inte är en riktig vän, men jag har alltid försvarat henne. Men som sagt det visade sig att så var fallet. Ledsamt skulle jag säga.
Det här är händelser som naturligtvis har påverkat mig under året som gott. MEN det som påverkat mig mest är den glädjen jag känner att så många människor tillför mig. GLAMMtjejjer, Fan va jag älskar er!
Jag har även träffat en tjej somjag tror jag kommer behålla för resten av mitt liv. Tack för du orkat lyssna så många timmar när det vart tufft med kärleken.
Det finns ju även ett killgäng i vår närhet; Fab five; ni e grymma!
Har även Lipp att tacka för många roliga generösa stunder. Då pratar jag inte om fredag o lördagar utan alla generösa tillställningar ni bjudit på:Micke o Johan med personal Bockar och bugar!
Nu stundar 2012 runt knuten och det ska bli det bästa i mitt liv!
Skål allihopa, kärlek till er alla!

Mitt år 2011

Mitt år 2011 ..mhmm hur har det varit igentligen??

Jag började mitt år 2011 med att byta jobb ..lite stressigt kan man säga men oxå en ny chans att gå vidare och allt har varit så kul detta året mycket nytt och många nya spännande stunder på jobbet, trivs som fisken i vattnet på mitt jobb ...mitt andra hem brukar jag säga <3

Affärerna har gått bra och allt har varit mycket bra både för mig och mina barn och familj..
Jag är mest glad för att jag har hälsan och kan nu vara bestämd över att aldrig gå in i ekorrehjulet igen
jag kan välja vad jag vill göra och inte vill göra!

Tidstjuvar finns det gott om - men jag har rensat bort dem flesta och det borde alla göra om man vill leva ett lugnt och harmoniskt liv.

Kärlek och att vara kär & passionerad..... mm säger jag bara nu i efterhand -  alla känner väl igen sig där..
 men som vi säger man ska inte ångra det man gjort utan allt man inte gjort!!


En härlig segeltur från marstrand-göteborg en helt underbar dag den är svårslagen!!

En härlig resa till Rhodos med Linda i somras gjorde susen många härliga soltimmar vid poolen och den sköna solen och alla nya människor jag träffat på vår resa - vår resa var strulig med vårt resebolag förseningar både ner och hem och inbrott på hotellet och två mobiler som blev stulna på stranden -men vad gör det ?? bara man får vara frisk så löser sig det mesta!!

Några härliga dagar på västkusten var underbart!


Jag har flyttat till stan och det känns så bra!!

Tredje året som jag firar jul med mina barn efter skilsmässan - nu börjar det kännas bra barnen var nöjda och glada och mer avslappnade än tidigare år!!

Har många nya och många gamla goda vänner vi har haft många glada skratt ihop och stöttat varandra genom svårigheter som brustet hjärta .arbetslöshet och svåra ex  som inte fattar och bara vill förstöra... löve you!!

Singel eller inte är frågan - har träffat en mycket fin person <3 så vi får se:-)
En stunds reflektion över mitt singelliv ..vad som är viktigt att bråka om och inte  ...lärt mig att ta det lite lugnare och kan gärna sitta hemma och bara tänka eller läsa en bok -ett inre lugn finns och det känns så skönt!!

Nyårsmiddag med ett stort sällskap på 30 personer på Lipp och sedan party hela natten en bra avslutning på detta året jihaaaaa:-)
Jag har inte varit ute på en nyår sedan 1993 (har tidigare firat hemma med familj och vänner)


Jag har ett nyårslöfte :-)   - relax!!!  inget j--la nyårslöfte som att träna mer eller gå ner ex antal kilo för mig är det viktigt att leva och må bra och skratta mycket!!! 

Mitt ordspråk är -försök inte ändra på mig- då är jag fel för dig och du för mig!!

Jag önskar alla nu ett gott slut och ett gott nytt år 2012!!!!!

<3 Carpe Diem <3
       kramar

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR VI ALLA ER SOM LÄST VÅR BLOGG
VARMT VÄLKOMNA ATT FÖLJA VÅRA BLOGG 2012
KRAMAR GLAMOSKRÅMA TJEJERNA

vad händer?

Idag är det en mycket speciell dag , idag har en kille hört av sig via telefon ..Han kan inte glömma mig.. något speciellt finns där men ändå inte, vi är inte rätt för varandra  vi är i olika skeden i livet en har barn och en har inte ja ni förstår säkert vad jag menar.
Jag blir glad att han tänker på mig  minns våra stunder .. vem vet i framtiden vad som händer...
God Jul <3 pösssss och gonatt!!

kyssar på jobbet

mmmm känner smaken av de heta kyssar jag precis fick av min lover, han kom förbi mitt jobb och vi hånglade uppvarandra i mitt lunchrum!!!
Härligt med lite morgonkyssar Nu kör vi !!!!
härligt o pirrigt han förgyllde min dag!


Klicka för mer information om detta ordspråk! Att kyssas är som att äta soppa med gaffel - man får aldrig nog!

julångest

Jag har julångest..... alla runt omkring mig stressar det ska fixas julmat,julklappar ska köpas, allt ska vara som det alltid varit ...jag blir bara skogstokig på alla människor som stressar för tre dagar jul....

RELAX.. säger jag bara.....
bättre lugn o harmoni än stress som slutar i bråk och sura miner...

Mina tidigare jular har varit med den stora familjen , jag har stressat ,lagat mat och handlat julklappar varit den duktiga kvinnan , den perfekta mamman ,älskarinnan... ohhh va trött jag var på det livet... bara stressa och fixa allt för alla andra .. jag själv satt där bara sönderstressad och trött ......( inte hela tiden förstås missförstå mig inte nu :-) )

Nä mitt liv är ändrat idag på många sätt jag hoppade av ekorrehjulet 2009
så glad för detta och nu firar jag bara julen med dem vännerna och familj jag vill göra det med ... jag bestämmer över mitt liv... så underbart!!

Jag vill nu önska er alla en kärleksfull jul och ett gott nytt år.. glöm inte att stressa mindre, tänk mindre och ger mer av er själva tillvarandra och framför allt hoppa av ekorrehjulet 2012...

Jag lovar er det blir bättre och ni kommer må så mycket bättre att inte uppfylla allt och alla andras krav och sänk kraven på er själva ni duger som ni är!!!!!!

för mig är nr uno,dos,tres....
- Att få vara frisk!!
- vara nära mina barn
- ha ett trivsamt och gott arbete
- ha ett underbart sexliv ..så klart :-)


God Jul och Gott Nytt År!!
//LOVE


Sex utanför sängen!

Vi får ofta frågan om vem av oss som gjort vilket inlägg. Vi väljer alltid att inte svara på det för då kan man dela med sig lite mer än vad man hade gjort annars.............
Men dom som känner oss väl gissar ofta vem av oss som har vart bakom tangenterna.  Händer ibland att vi till och med får sms som frågar vem av oss det handlar om idag.
Jag var på tjejmiddag för ett tag sen och då sa en tjej som jag känt i många år; Jag vet att det var du som gjorde det med bilhandlaren. du gillade ju att göra det på offentliga ställen redan för 20 år sedan. VILKET PÅHOPP kände jag då sen började jag tänka:
i Hissen
i trappan
i hallen
på konferensbordet
på skrivbordet
i bastun
i bubbelpoolen
OJ vi slutar där
Okej då jag gillar det...................................................

20-talsfest på Incontro

Så kul på incontro i torsdags den 15/12 årets julfest hade i år ett tema...... 20talsfest!!
Vi tackar alla inblandade för en otroligt kul kväll, jag avslutade innan kl 00 pga av att jag trampade på en glasbit som skar rätt in i min fot blodet rann rejält och det vara bara att ta sig hem med kompress o plåster... men kul hade jag verkligen:-)

Min önskelista 2011

Oh va svårt att önska sig saker det är lite konstigt tycker jag för det är ju barnens jul iallafall.. det känns viktigare att kunna ge dem det dem önskar sig ...... man kan ju alltid önska sig även om det inte blir verklighet:-)så nu önskar jag fritt och stort!!!
1. Att jag o mina barn få vara friska <3 o att vi får en mysig jul ihop <3
2. Presentkort på kläder
3. En dvd
4. the one - parfymen oemotståndlig :-) för alla <3
5. en kökslampa

Min önskelista 2011

Vi ska ju önska oss något för 2011 års julklappsutdelning, jag funderar vad jag vill ha.. Hmm ny bil skulle jag vilja ha,
men det känns inte så viktigt faktiskt. Nä det jag önskar mig mest av allt är inre frid! Detta året har vart kanon på många sätt  MEN det har bjudit på en hel del jobbiga dagar!
Det som skulle vara väldigt skönt är om en del jobbiga människor skulle kunna ta ett kliv åt sidan och låta mig få vara i fred. Jag är trött på tjafs bråk och att man låter sitt egna missnöje över sitt liv gå ut över mig. Nä ta tag i ert liv där ute och fokusera på vad du kan göra för att göra 2012 till det bästa året i ditt liv.
2012 ska bli mitt år!
God jul!

Min önskelista 2011

Kära Tomten..

I år har jag vart en mycket snäll tjej, jag har vart trevlig mot alla jag mött (jaja, nästan alla) Jag har tvättat och städat (ok, inte varje dag) Diskat har jag i varje fall gjort (nästan gämt) Jag har skött mitt arbete, tagit hand om barnen (jaaa, jag har dom halvtid och jaaaa, de är stora och kan ta hand om sig själva)..:/.. men jag har vart en fantastisk vän och vart en fantastisk lyssnare (nähä, men lite då, jag har ju faktiskt mycket i mitt liv som jag vill prata om).. en sak, jag har inte lekt runt så mycket som jag kanske borde göra som singel ( haha, precis, så DÄR har jag vart snäll).... :) 
 
Så jag önskar mig BARA!!!:

En diskmaskin så jag kan umgås med barnen och vännerna liiiite mer än jag hunnit under året!!


En tv till sovrummet så jag kan myyysa med barnen ( jaja, de var stora men vännerna då?, mm.. jag vet, de kanske inte vill hålla mig sällskap.... men, jag kanske möter någon nästa år?! )



Om jag nu ska få chansen att träffa någon så ska jag väl lukta gott??!.... Tomten??.... Hallo..... ( jasså du tycker jag gör de).. Tack, men den får stå kvar på min önskelista ändå..



Jo men Tomten, jag behöver verkligen nya kläder!!!... Jag har ju använt alla vid ett flertal tillfällen så folk börjar tröttna på min outfit!!!..... SNÄÄÄLLLA!!!




Absolut, de vet väl alla att skor och faktiskt väskor hör till HELA outfiten!!!!...

Men vi kan stanna här då... De e BARA detta jag önskar mig........................... än så länge!!!... :))

Han med dom röda......

Var på en trevlig tillställning för ett tag sen och sprang på en av dom få män som verkligen tilltalar mig både intelektuellt och sexuellt.  Om man träffar en man så är det ofta att man antingen har en sexuell attraktion som man känner att man helst skulle vilja slita av han kläderna och ha sex med han om och om igen. men man tänker efter att; kan han inte gå så jag slipper prata med han för han har inget intresant att tillföra mig. Eller så träffar man den andra varianten som man har super trevligt med, pratar skrattar och när man kommer till den sexuella attraktionen så är den lika intressant som att se färg torka.

Vi har barnen på skilda veckor så vi springer inte på varandra så ofta. Så extra kul när man träffas, snygg va han som vanligt. Vi skrattade och pratade och kom in på en meningsskiljaktighet som jag funderar på om de är beroende på om man är kvinna eller man, eller om detta bara det är vi Glamoskråma som har den uppfattningen. Jag hävdade att man är inte med en man som ens vännina har vart med. Jag menar bestämt att tjejer med självrespekt vill inte vara efterrätten när vänninan har vart huvudrätt.( jag menar naturligtvis nära vänner som man umgås med, annars blir det svårt att träffa nån i denna stan) Han däremot menade att om han är färdig med någon så ser han inget problem med att kompisen tar över, utan ser det som att; kul det är en bra tjej!

Det finns naturligtvis inga rätt och fel i denna frågan. Fundera över vad ni tycker och disskutera det med era nära. Rätt va det är så kommer situationen dyka upp och då är det skönt om man vet var man har varandra i denn fråga. Vi har disskuterat frågan många gånger och kommit fram till att relationer kommer och går men vänskapen består. Så när man vart med en av oss i vår vän krets så är du tyvärr könslös för oss andra!

Ha en skön helg!
                            



                                                                      

                                                              

                                                                                                             
                                                                  

Kan alla dessa föräldrar komma överrens?!

Sitter hemma i soffan med min dotter.. Vi ser på en film på tv3 ( Vid din sida).. Den handlar om de många av oss skilda med barn går igenom..

Funderingarna på hur ska de gå att träffa någon som barnen kommer acceptera.. Kanske man möter någon med barn, hur många blir vi då? Kommer de barnen acceptera mig?.. kommer jag acceptera dem??..
Hur kommer de gå med den andra mamman/pappan.. Man vill ju så gärna komma överrens.. Helt plötsligt blir man 4 föräldrar som alla blir engagerade i alla dessa barn...

För mig har familjelivet vart de som betytt mig mest... Hoppas de kan förbli så... att man möter någon som förstår, som har fantastiska barn, förstående.. Så man kan få den tron på lyckliga familjelivet tillbax..


Att falla dit och då riktigt rejält...

Den stora hemligheten....... Jag håller på att falla dit och de rejält.... jag måste backa.... sluta ha den dagliga kontakten... pausa... fundera och tänka.... Vad är de som händer?..... Rädslan som uppstår... De går ju inte en minut utan att jag tänker... HERREGUD.... FOCUSERA!!!!....

Är de så här de ska kännas.... är de rätt... ska jag bara låta de ske....obehagligt när man inte kan styra.. Kontollera allt som sker..

 

Smart/ intelligent/ högt IQ/ allmänbildad???

Jag fick höra idag att jag var smart för att jag vann en match i Wordfeud. De fick mig att fundera på vad de ordet betyder och hur de tolkas. Jag försökte leta upp förklaringen på Google men fick ändra sökningen till intelligens för de är min tolkning, ett synonymt ord till just "smart" och detta var förklaringen:

IQ = Intelligens kvot
IQ är ett slagt mått på en människas intelligens.


Värderingstabell som ger en uppfattning om en persons intellektuella nivå i förhållande till befolkningen som helhet...

Under 69: Mycket låg - Ca 2,2 % av befolkningen
70-79: Låg - Ca 6,7 % av befolkningen
80-89: Under normal - Ca 16,1 % av befolkningen
90-109: Normal - Ca 50,0 % av befolkningen
110-119: Över normal - Ca 16,1 % av befolkningen
120-129: Hög - Ca 6,7 % av befolkningen
Över 130: Mycket hög - Ca 2,2 % av befolkningen

IQ mellan 70 och 85 benämns som normal begåvnings nedre del eller svag begåvning och är inte ovanligt, medan personer med ett IQ under 70 ofta uppfyller kriterierna för någon form av mental utvecklingsstörning..

Kvinnor och män har enligt många studier olikartade hjärnor och IQ-test visar i regel att kvinnor får bättre resultat på verbala mätningar och män på visuellt-spatiala. Individuella skillnader är dock mycket större än denna generella skillnaden...

Andra försök att bredda synen på intelligens har varit att utveckla idén om intelligenskvot (IQ) med tankar om emotionella och själsliga kvoter, EQ och SQ

Så vad är smart?? Jag har fortfarande inte fått svaret på min fråga?! Jag fortsätter leta....

Inom psykologin skiljer man på intelligens och kreativitet, personlighet och visdom men i vardagsspråk får ordet intelligens ofta en mycket bred betydelse...
I olika tider, samhällen och grupper har intelligens definierats på olika sätt. Oftast sägs det att intelligens, liksom de flesta personliga egenskaper, är en kombination av arv och miljö och det är fokus för många studier att ta reda på vilken sorts miljö som kan ge den högsta intelligensen... .. Hm... intressant...

Första förklaringen:
Intelligens (av latin intellego, att förstå, begripa, inse, avgöra), mental förmåga... 

och här kommer den andra:
Smart ( skicklig, listig, slug, slipad, fiffig, klipsk, klyftig, klok, förslagen, driven)

Användarnas namn (intelligens)

Men min fråga kvarstår, är jag smart för att jag är duktig på att lägga ord i spelet Wordfeud??
Är de så enkelt att vara smart?!... Jag fortsätter söka svaret....

    


Blod kan behövas i juletider med...


Den 2011-08-15 skrev jag:

( Idag var jag och lämnade blod på Droppen i Nordstan, något jag förövrigt tycker ALLA borde göra.. Sjuksköterskan som tömde mig på de lilla blodet informerade mig om att jag lämnat blod 31 ggr och de innebär att jag lämnat 3 ggr mig själv i min egen blodsvolym.. Dvs ca 1 1/2 tioliters hink.. Och ska tilläggas.. ALLT blod har används.. Sug på den karamellen, sa han till mig, Du Har Räddat Liv!... ) 

Och nu är de dax igen... 4 månader har gått och julen , kylan, halkan och bränder från ljus, adventsljusstakar m.m... Olyckor där blod kan behövas!!!  
Så en liten push:

 Börja GE BLOD!!!!!!

Många kramar till er ALLA där ute, var rädda om varann... KÄRLEK!

Vem är jag?

Börjar fundera på min identitet?

När man är gift så är man nåns fru, även om man är skild så är man hans exfru. Hör ofta hur folk benämner andra kvinnor som man är hans fru, inte vid ens egna namn.
Eler så är man ett med sitt jobb. En av dom första frågorna man brukar få när man träffar nya är:va jobbar du med? Väldigt ofta ljuger jag då. Jag brukar säga att jag är gynekolog, då brukar disskusionen vara färdig. Tycker jag personen i fråga är lite halvdryg brukar jag svara att jag är lapplisa och lappar på provision, det lämnar ingen oberörd. Tro mig jag har massa bra argument varför livet som lapplisa är fantastiskt. Är det så att idag är ens jobb ens identitet?
Nu har helt plötsligt min identitet blivit en av dom i rosa tröjor. Tro mig jag älskar de andra tjejerna av hela mitt hjärta, MEN jag är faktiskt EN person.
Ta en titt på dom runt omkring er och försök uppskatta och se personerna som dom är, inte för vem dom är gift med vilken familj dom tillhör eller för vilket jobb dom har eller vilken grupp dom tillhör. Uppskatta personer för deras egenskaper som dom har som människa istället.
Kram på er där ute.                                    

Helena von Zweigbergk..BOKTIPS För dig som är på väg ifrån något......




Ur Vulkanens mun

Anna och Mats åker på en veckas semester till Sicilien i närheten av vulkanen Etna tillsammans med sina två barn, Molly, sju år, och Sebbe, elva. Våren har varit tung och veckan på Sicilien, som de egentligen inte har råd med, är ett försök att bryta en ond cirkel. Barnen är förväntansfulla och ser fram emot att få blicka ner i en riktig vulkan.

Ändå håller på att förgifta varandra och barnen med surhet och bitterhet. Mats tystnar och Anna förlorar sig i fantasier om Den Andre. De driver varandra till en gräns där de håller på att tappa kontrollen. Ett spänningstillstånd som börjar bli farligt…
Resan skulle bli en början till förändring. Men kan de mötas igen? Och vill de det?

Ur vulkanens mun är ett laddat relationsdrama om konflikter, svek, drömmar och kärlek som fullkomligen tar andan ur läsaren.



Anna & Mats bor inte här längre.....

Kartongerna står färdigpackade i Anna och Mats gamla lägenhet. Skilsmässopapperen är nyss underskrivna. I sex månader får vi följa de första stapplande stegen i deras nya, parallella liv. Hur gör man när man ska börja om på nytt? Om det vet de mindre än de någonsin kunde föreställa sig.

Det har gått tre år sedan Anna och Mats äktenskapskris briserade under en semestervecka på Sicilien. Trots alla försök att lappa ihop äktenskapet har de inte lyckats komma vidare. Nu är skilsmässopapperen underskrivna. De har skaffat sig varsin lägenhet och ordnat så att barnen får bo hos den ena och den andra varannan vecka. Men en sexton år gammal relation med två barn - Sebbe har hunnit bli fjorton och Molly tio - är inget man lättvindigt lämnar bakom sig. Det tar tid att hitta fram till något nytt och eget.

För Anna är det tufft ekonomiskt, och för Mats är det svårt att överhuvudtaget förstå hur han hamnat här. Inte blir det enklare när nya partners dyker upp och blandar sig i. Mats har redan kastat sig in i en ny relation med den unga och målmedvetna Johanna som driver saker snabbare än Mats egentligen klarar av. Anna längtar efter kärlek - hoppas på den stora, enda - men har samtidigt svårt att lämna sin ängsliga roll som formades under åren med Mats.
Barnen är viktigast för både Anna och Mats, men de känner sig handfallna som föräldrar utan varandra. Och barnen både ser och förstår mycket mer än de vuxna inser.

Under sex månader får vi följa Anna och Mats resa mot nya självständiga liv. En skilsmässa som skakar om dem båda i grunden på ett sätt som ingen av dem är beredda på. Och Helena von Zweigbergk skildrar det med en realism som skaver och en djup förståelse för sina karaktärer och deras skilda känslor. Det är starkt och inkännande.


Du är ju trevlig ju!

Jag stog på Incontro i fredags spik nykter och blev presenterad för en tjej. När vi pratat en stund så frågar hon, är du en av dom i dom rosa tröjorna? Ja det är ja svarar jag, då säger hon förvånat:Du är ju trevlig ju! Å fan!
Vet inte om jag ska säga tack eller bli förbannad. Jag köper att man blir behandlad efter hur man ser ut, men är folk så jäkla korkade så dom inte fattar att Glam å skråma är vår "affärside"? Förstår oxå att vuxna kvinnor kanske inte bör springa runt i rosa t shirts med tryck, Men vi gillar det och vårt syfte är defenitivt uppfyllt.
Jag tror att en vanlig uppfatning om oss är att vi är ett gäng popcorn utan koll, men Vi är 7 st extrem drivna tjejer som gillar varandra där alla har bra jobb, fina barn och goa vänner. Vi vill bara ha ut det lilla extra av livet. Detta gör vi genom att "vara" Glam o Skråma.
ÅÅ förresten, är du sugen på en tröja så säljer vi dom för 150 kr!

Julfest!

I December hittar en helt ny publik ut på krogarna, julbordsfirarna!!!
Man märker det för dom är
1. väääääldigt fulla
2. dansar bedrövligt, gärna buggar.
3. högljuda
4. jäkligt kåta!
Ja det kanske inte är så konstigt. Många har gått och spanat på snyggingen på andra avdelningen ända sen sommarfesten och tänker, NU ELLER ALDRIG! En chans som troligen inte kommer tillbaka förrän om ett år. Kickofferna är folk nyktra på till en början, så skulle säga att julfesten är det perfekta tillfället!
Skulle tippa på att december är den månad som flest är otrogna på!

Snåljåpen!

MM, nu dyker det upp en bild i huvudet på er va? Dom finns överallt, alla har minst en sån i sin närhet.
Tror faktiskt inte det finns nån egenskap som jag ogillar så mycket som just snålhet!

Har ni vart med om när man sitter ett helt sällskap och man delar en nota och sista personen väljer att ta pengarna och säger dom behöver kontanter och drar sitt kort, tar dricksen man själv lämnat och nollar dricks raden. Vad gör man i det läget?

Vi var ute ett helt gäng för ett tag sen, en av oss Glammisar hade fått tre entre biljetter till ett event, Men vi var 5.
I vår värld var det naturligt att den som hade fått biljetten gick in med en och vi andra fyra delade på 2 entrerer.Vi hade en tjej med oss som bara en av oss kände, hon gick bara rätt in med en av biljetterna och när vi sa till henne att hon fick bjuda en av oss på en drink så vägrade hon..... Behöver jag säga att hon inte är välkommen mer i vårt sällskap?

Nä bort med snåljåparna i ditt liv!


"En del människor är så snåla att dom inte ens skänker dig en tanke!

                                                             Stig Johansson (1936-)



Tjejkväll med Micke Samuelsson på LIPP

I torsdags hade vi en otroligt kul kväll med Micke på Lipp han bjöd in ca 100st tjejer som samlades på Glow först vid kl 17 för god mat och dryck!!
vi fick oxå goodiebagar ifrån Vila, grandparfymeri och ljusterapi i sävedalen som motverkar åldrande och rynkor .mm.
sedan gick på hockeyn ,synd att Frölunda förlorade!!

Sånt här gillar vi tjejer!! Micke är bäst!!

”Det svåra är inte att hitta någon att älska, utan att älska den man har"




Man kanske inte ska fråga sig varför hälften av alla äktenskap slutar med skilsmässa, utan istället fundera på hur två människor kan finna varandra, leva tillsammans, och utvecklas sida vid sida, trots alla fallgropar som livets berg och dalbana innebär.
En dag måste man i vilket fall bestämma sig: vill jag gå vidare eller inte?

Om förhållandet är haltande blir "familjesituationen" ändå en trygghet även om en del av glädjen saknas. Men bara för att glädjen försvunnit behöver det inte betyda att man alltid måste bryta upp.
Att svepas med av en förälskelse kräver inte särskilt mycket mognad eller vuxenhet.

”Det svåra är inte att hitta någon att älska,

utan att älska den man har”.


Skapa relationer som håller

Var på en workshop idag om relationer.
VÄLDIGT INTRESSANT!

Först inleds relationen med förälskelsen.... gör att man upplever en massa känslor ex
det känns som en drog
glädjefullt
energi
sex och testeronhalten ökar hos båda
vi har bara ögonen för varandra
ett behov som tillfredställs
attraktion
sedan övergår det till maktkampen

min vilja/din vilja
rätt eller fel
antingen drar man in sin energi eller vänder den utåt
vi känner oss lurade att vi valt fel partner
vi påverkas av vår omgivning ,vänner,normer och värderingar

för att sedan gå äver till medveten kärlek
improving, appreciating, protecting, connecting,
core values,ödmjukhet,respekt, lyhördhet
kunde inte sagt detta bättre själv man fick många aha upplevelser under denna workshop

Imago terapi går ut på är att ta hand om barnet inuti varje vuxen människa
Vad: Terapi som grundar sig i att våra relationer påverkas av sår från
barndomen. använder
en speglingsteknik där
man tränar på att lyssna
aktivt på sin partner.
Passar dig som: vill ta
dig igenom förhållandets olika faser. syftet
är att hitta tillbaka till
den kärlek man en gång
upplevde.
Kostar: Ca 1 200 kr för
90 min.
mer info: www.svenskimago.com, www.imagoterapi.nu, www.imagoterapi.se, www.getting-
theloveyouwant.com
Vad: Terapi som grundar sig i att våra relationer påverkas av sår från
barndomen. använder
en speglingsteknik där
man tränar på att lyssna
aktivt på sin partner.
Passar dig som: vill ta
dig igenom förhållandets olika faser. syftet
är att hitta tillbaka till
den kärlek man en gång
upplevde.
Kostar: Ca 1 200 kr för
90 min.
mer info: www.svenskimago.com, www.imagoterapi.nu, www.imagoterapi.se, www.getting-
theloveyouwant.com
FREUD FÖRST UT
MED PSYKOANALYS
Psykoanalys är en behandlingsform för
psykisk ohälsa eller upplevda svårigheter
som har med känslor, tankar eller beteenden att göra. ordet psykoterapi kommer
av grekiskans psyche (själ) och therapeia
(tjänst, vård, behandling). den förste att
systematiskt använda metoden var den ös-
terrikiske läkaren sigmund Freud under
slutet av 1800-talet


REKOMMEDERAR DETTA TILL ALLA MÄNNISKOR SOM HAR PROBLEM MED RELATIONER...



Julångesten är som sagt tillbaka..

 
Ja, då är vi här igen, alla butiker smäller upp med överdrivet mycket julpynt, granar, allt glitter och myskänsla..

När jag var liten älskade jag julen, samma när mina barn var små och familjen var "hel" fortfarande.. men nu får jag ont i magen och jag får en ångestladdad känsla så fort jag tänker på julafton och allt vad de innebär.. Jag hade så gärna önskat mig att alla kunde fira den tillsamm...ans med god mat, glädje, spel, kalle, choklade och tomte.. :)..

men tyvärr så har de senaste åren vart utan barnen, då jag förr valde att fira julen med mina barns pappas familj som bor i Norge och har de hur vackert som helst med öppenspis, hav och underbar natur så vill jag inte förstöra deras tradition bara för att jag vill... eller så har jag arbetat för att fly från de jag inte kan göra något åt.. Jag hade velat ta med barnen på en resa till värmen eller till snön och umgåtts och hittat på en massa kul äventyr.. men ekonomin tillåter tyvärr inte de just nu...

Den känslan är de inte bara jag som bär och vi vågar inte riktigt gå ut med de och prata högt.. man kan ju bli dömd.. Förra året bjöd jag hem vänner som satt i samma situation, men tyvärr så kan jag inte de detta i år pga att jag ska arbeta..

Jag är som sagt inte är ensam med den känslan... Så sitt inte hemma och fly bort... Börja fråga och prata om din jul så kanske de dyker upp någon inbjudan eller du kanske kan bjuda hem och ni blir ett gott gäng som får ett härligt minne..:))



God mat när du är själv!

Dom veckorna man inte har barnen känns det inte så roligt att ställa sig att laga mat till sig själv.
Då brukar jag svänga förbi Mannerströms Saluhall för något riktigt gott. Istället för att man handlar hem nån sunkig Pizza eller några smörgåsar så kan man få god näringsriktig mat.
Igår tog jag ett soltorkad tomat och mozzarella fyllt kyckling bröst med rotfrukts gratäng. Detta för endast 69 kr.
Prova detta!

RSS 2.0